NetCad 360


Günümüzde coğrafi bilgi sistemleri alanında veri toplama ve bu verileri güncel tutabilmek, uydu teknolojilerinin gelişmesi ile gittikçe daha kolay ve ucuz hale geldi. Gelişmiş uydu görüntüleri altyapıyı oluşturmuş durumda. Ancak dikey kentleşme gibi verilere bu görüntülerle ulaşmak mümkün olmamakta. Bu konuda hazırlanmış olan altyapının üstüne 360 derece panoramik görüntü teknolojisi devreye girmekte.

360 derece teknolojisi araç üzerine monte edilmiş  gelimiş bir kamera ve konumlandırma düzeneği ile verileri toplamakta. Bu yöntemle klasik metodlara göre çok daha hızlı veri toplanmakta.
Pekçok çalışma alanı için artık sadece harita ve uydu görüntüleri yetersiz kalmakta. Kullanıcılar sokak seviyesinde çevrelerini görmek, 3 boyutlu ölçüm yapmak istiyorlar. Bu da 360 derece panoramik görüntü teknolojisine olan ilgiyi arttırmakta.
Ülkemizde de bu konudaki çalışmalar oldukça hız kazanmış durumda. Netcad firması CBS konusunda geliştirmiş olduğu son teknoloji yazılımlarla kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmakta. Netcad 360 da toplanan panoramik görüntüleri Netcad içinden kullanılabilmesini sağlayan Netcad modülüdür.  Bugün; bina envanteri, sağlık alanları envanteri, Afet planlama envanteri, ağaçlandırma envanteri, kamu alanları envanteri gibi pek çok envanter çalışmasında kullanılmakta.

Detaylı Bilgi İçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder