Lisanslı Harita Büroları Kapatıldı

LİSANSLI MÜHENDİSLİK BÜROLARI HAKKINDA
Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Komisyonunca;
"Ankara 9. İdare Mahkemesince verilen 11/02/2011 tarihli ve E.2010/309, K.2011/237 sayılı iptale dair kararın onanmasına ilişkin Danıştay 10. Dairesinin 27/12/2012 tarihli ve E.2012/9014, K.2012/7006 sayılı kararı gereğince;
-Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarının faaliyetlerinin 29/03/2013 tarihi mesai bitimi itibariyle durdurulmasına, 01/04/2013 tarihi itibariyle lisanslı bürolarca yapılan iş ve işlemlerin kadastro müdürlüklerince yürütülmesine, 29/03/2013 tarihine kadar alınan ve halihazırda devam eden iş ve işlemlerin mevzuat gereği 10 gün içerisinde 10/04/2013 tarihine kadar sonuçlandırılmasına,

Lihkab İletişim Bilgileri

Lisanlı harita kadastro bürolarının iletişim bilgileri için burayı tıklayın.

İstanbul Haritacıları Sosyal Çalıştayı Düzenlendi

İstanbul Haritacıları Sosyal Çalıştayı‘nın altıncısı "Paylaşarak bugüne, dayanışarak yarına..." temasıyla 14-17 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul‘da gerçekleştirildi.

Jeodezik Koordinatlar ve Datum

  • ÜLKE NİRENGİ AĞLARI
  • DATUM
  • KOORDİNAT SİSTEMLERİ
  • DÖNÜŞÜM
  • HARİTA PROJEKSİYONLARI

ÜLKE NİRENGİ AĞLARI
*Ülke nirengi ağları jeodezik çalışma ve araştırmalarda amaç olmayıp birer araçtırlar. Bu nedenle jeodezik ağların tanım, amaç, kapsam ve hizmet alanları çok iyi belirlenmelidir. 
*Ülke nirengi ağlarının amaçları ise o ülkede yürütülecek askeri, ekonomik ve toplumsal faaliyetler başta olmak üzere, ülke kalkınmasında her türlü plan ve projelere doğrudan veya dolaylı yoldan yardımcı olmak diye tanımlanabilir.

Kısaca Nivo ve Mira

Temel Kotlarını İşaretleme Araçları

Nivo: Arazide yükseklik ölçme işlerinde kullanılan bir alettir.

Nivo çeşitleri
Günümüzde en çok kullanılanılan nivo çeşitleri şunlardır:
Otomatik (kompansatörlü) nivolar (uygulamalarda yaygın olarak
kullanılmaktadır.)
Elektronik nivolar (Özel bir barkotlu mira yardımıyla hedefteki yükseklik

Matlab Nedir?

MATLAB programı, ilk olarak 1985 yılında C.B. Moler tarafından geliştirilmiş olup, teknik hesaplamalar ve matematiksel problemlerin çözümü ve analizi için tasarlanmış bir yazılım geliştirme aracıdır.Taa o zamanlar MATLAB, bir zamanlar mühendisliğin olmazsa olmaz fortran programlama diline alternatif olarak yazılmıştır... MATLAB güzel, hoş program ama ne işe yarar?'' diye soruyorsunuz.

Cors-TR Başvuru Formu

Cors-TR başvuru formu için Burayı Tıklayın
Örnek cors-TR başvuru formu için Burayı Tıklayın

Cors-TR (TUSAGA-Aktif) Nedir?

Sürekli Gözlem Yapan GPS İstasyonları Ağı ve Ulusal Datum Dönüşümü Projesi (TUSAGA-Aktif / CORS-TR)” İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) yürütücülüğünde ve Harita Genel Komutanlığı (HGK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) müşterek müşteri olmak üzere 08 Mayıs 2006 tarihinde başlamış olup, Mayıs 2009 itibariyle tamamlanarak proje ile oluşturulacak sistem faaliyete geçirilmiştir. Projenin öncelikli hedefleri, tüm Türkiye’de 147 (KKTC’de 4 adet dahil) sabit GPS istasyonu kurularak “Gerçek Zamanlı Kinematik” (GZK) düzeltme verileri üretmek, bu verilerle gerçek zamanlı ve santimetre mertebesinde hassas konumlama yapmaya olanak sağlamak ve farklı koordinat sistemleri arasındaki (ED50/WGS-84) dönüşüm parametrelerini hassas olarak belirleyerek kadastral, haritacılık ve jeodezik çalışmalar başta olmak üzere savunma ve kalkınma amaçlarına yönelik konum bilgisi sağlamaktır.

Lihkab Nedir?


LİSANSLI HARİTA KADASTRO BÜROSU'nun kısatlmasıdır.

16.06.2005 tarih ve 5368 sayılı kanun ile Kadastro müdürlüklerinin yürütmekte olduğu bazı iş ve hizmetler LiHKAB'lara devredilmiştir. Lisanslı Harita Kadastro Büroları kamu adına iş yapan özel bürolardır.

5368 sayılı kanunun "Amaç ve kapsam" başlıklı 1. maddesinde şu ifadeler yer almaktadır.
"Madde 1- Bu Kanunun amacı, kadastro teknik hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlayacak lisanslı harita ve kadastro mühendislerinin faaliyet, denetim ve sorumluluklarına ve kuracakları harita ve kadastro bürolarına dair esas ve usûlleri belirlemektir.

Tapu İşlemleri Rehberi

Tapu'da işlemlerinin hangi sıra ile ve nasıl yapıldığını anlatan faydalı bir döküman
Tapu işlemleri rehberine bakmak için tıklayın

Kadastro İşlemleri Rehberi

Kadastro'da işlemlerinin hangi sıra ile ve nasıl yapıldığını anlatan faydalı bir döküman
Kadastro işlemleri rehberine bakmak için tıklayın

GeoCad Dersleri (Çoklu Raster Dönüşümü)

GeoCad-GeoRASTER: Scanner dan taratmış olduğunuz resimleri dönüştürüp gerçek koordinatları ile sayısal ortama aktarabilirsiniz.Raster görüntüyü pixel rengine göre şeffaflaştırabilir ve renklerini değiştirebilirsiniz.

GeoCad Kullanım Kılavuzu

GeoCad Borat harita bilişim firmasının çıkarmış olduğu rakiplerinden eksik yanı olmayan bir cad yazılımı.GeoCad ile tanışmanızı tavsiye ederiz.
GeoCad Kullanım Kılavuzu İndir.

Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS-GİS) Nedir?


Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) : Dünya üzerindeki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunların çözümüne yönelik mekana/konuma dayalı karar verme süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak üzere, büyük hacimli coğrafi verilerin; toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması ve sunulması fonksiyonlarını yerine getiren donanım, yazılım, personel, coğrafi veri ve yöntem bütünüdür.
CBS, genel bir kavram olup; çeşitli kullanım alanlarına ve tematik konulara yönelik olarak geliştirilen CBS uygulamaları vardır. Bu CBS uygulamaları, Kent Bilgi Sistemi, Orman Bilgi Sistemi, Karayolları Bilgi Sistemi, Arazi Bilgi Sistemi, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, Lojistik Bilgi Sistemi, İç Güvenlik Bilgi Sistemi, Araç İzleme Bilgi Sistemi, Trafik Bilgi Sistemi, Kampüs Bilgi Sistemi, Deprem Bilgi Sistemi, Harita Bilgi Sistemi, vb. şekilde adlandırılırlar.

NetCad NetPro Modülü Tanıtım Videosu

NetCad Dağıtım Nasıl Yapılır

Selçuk üniversitesinin hazırlamış olduğu netcad dağıtım dökümanını paylaşıyoruz.

NetCad'den Google Earth'a Proje Aktarılırken Kayıklığın Giderilmesi

NetCad Arsa Bölme İşlemi ve Plan Çizimi

NetCad'den Google Earth'a Proje Gönderme

Netgom puling'i ile netcad'den Google earth'a Proje gönderme.

NetCad Enkesitten Kübaj Hesabı

NetCad Kübaj Hesabı

NetCad Kamulaştırma İşlemi

Selçuk üniversitesinin hazırladığı netcad kamulaştırma dökümanı.
Buradan İndir

NetCad 360


Günümüzde coğrafi bilgi sistemleri alanında veri toplama ve bu verileri güncel tutabilmek, uydu teknolojilerinin gelişmesi ile gittikçe daha kolay ve ucuz hale geldi. Gelişmiş uydu görüntüleri altyapıyı oluşturmuş durumda. Ancak dikey kentleşme gibi verilere bu görüntülerle ulaşmak mümkün olmamakta. Bu konuda hazırlanmış olan altyapının üstüne 360 derece panoramik görüntü teknolojisi devreye girmekte.

NetCad NetPro Mine

Maden ve jeoloji sektörü için hazırlanan netcad'in netpro/mine modülünün tanıtım videosu Sektörde çok fazla ilgi göreceğini düşünüyoruz.

NetCad Süzgeçleme (Nokta ve Ada/Parsel seçme kuralları)

Koordine özet almak, dönüşüm noktalarının seçilmesi, alan hesabı gibi bir çok işlemde ilgili noktaların veya ada/parsellerin seçilmesi gerekecektir.

NetCad Kısayolları

Proje üzerinde çalışırken hız ve pratiklik kazandıran kısayollar..

Netpro Düşey Güzergah Tanımının Yapılması

Netpro Yatay Güzergah Tanımlanması ve Enkesit Alımı

Netcad de Tüm Detaylarıyla Yol Projesi Hazırlama

NetCad'e Seçilen Alanın Dışında Kalan Objeleri Silme

Projelerimiz üzerinde çalışırken bize pratiklik ve zaman kazandıran bir silme uygulaması.